Trädets själ – fototävling 2015

I januari, på den välbesökta soppkvällen, drog vi igång årets fototävling där motivet ska vara ditt favoritträd. Det spelar ingen roll om det står i skogen, i en trädgård eller någon annanstans, så länge det finns i Alvesta kommun.

Besök trädet så ofta du vill under året och fotografera trädet, dess invånare och besökare ur många vinklar och i olika vädertyper.

I november är det dags att samla ihop bilderna och välja ut de fem som bäst fångar ditt träds ”själ”.

Du kan ladda ner affischen om du vill.

Anvisningar

Tekniskt

Dina foton ska ha filformatet jpg (jpeg) och filstorleken ska vara 2–10 MB. Det betyder att det går att skicka obearbetade bilder från mindre kameror, men det är givetvis fullt tillåtet att beskära bilderna och göra smärre justeringar av ljusnivåer etc.

Juridiskt

Förutom dina bildfiler ska du också skicka in en ifylld bilaga. Ladda ner denna bilaga och fyll gärna i den på datorn, skriv sedan ut den och skriv under (två underskrifter behövs om en annan person än du själv också finns med på någon av bilderna). Fotografera eller skanna det påskrivna formuläret och se till att du skickar med även den bilden.

Skicka in

Sänd dina 6 filer till alvestanatur@gmail.com, senast den 15 januari 2016. OBS! Datumet har alltså ändrats (från den 1 december 2015).

Vad händer sedan?

En jury bedömer de inskickade bilderna och en vinnarna utses. Vinnarna meddelas personligen via mejl till den adress bilderna skickats från, senast i mitten av januari.

Vinnarna får presentera sina respektive bildserier vid soppkvällen den 25 januari 2016 i Jazzklubbens lokal.